1. Wordt fysiotherapie vergoed?
+
Fysiotherapie Schmitz heeft met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten. Het aantal behandelingen of het maximaal te vergoeden bedrag is afhankelijk van uw (aanvullende) zorgverzekering.
U kunt bij ons terecht op eigen initiatief of met een verwijzing van uw huisarts of specialist.
2. Heb ik een verwijzing van een huisarts of specialist nodig?
+
Nee, als u denkt dat uw klacht een indicatie is voor fysiotherapie kunt u rechtstreeks bij uw fysiotherapeut terecht. Deze zal dan een screening doen om te kijken of uw klacht inderdaad een indicatie is voor fysiotherapie. Indien u twijfelt is het raadzaam eerst een huisarts te raadplegen.
3. Wat moet ik doen als ik verhinderd ben?
+
Indien u verhinderd bent dient u zich minimaal 24 uur van tevoren af te melden.
Wij kunnen dan nog een andere patiënt oproepen. Indien u verzuimt af te melden, worden de kosten van de behandeling volledig bij u in rekening gebracht. U kunt zich telefonisch afmelden op 053-5721763 of via e-mail: info@fysiotherapieschmitz.nl
4. Wat neem ik mee naar mijn eerste afspraak?
+
Neem een legitimatiebewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs) mee en eventueel uw verwijzing van de huisarts of specialist. Verder is een handdoek handig om mee te nemen.
Kom je voor training: zorg dan voor goed zittende sportkleding en schone schoenen.
5. Kan ik mijn afspraak verzetten of wijzigen?
+
Ben je verhinderd voor een afspraak, laat dit dan uiterlijk 24 uur van tevoren weten. Zo kunnen we een andere patiënt inplannen en hoeven we de behandeling niet bij jou in rekening te brengen. Je kunt ons uiterlijk 24 uur van tevoren bellen om de afspraak te verzetten of te annuleren tel: 053-5721763
6. Kan ik mijn voorkeur aangeven voor een behandelend fysiotherapeut of een manueeltherapeut?
+
Ja, als u voorkeur heeft voor een man of een vrouw of een specifieke therapeut kunt u dat aangeven en dan houden we daar rekening mee.
7. Wordt een behandeling altijd vergoed voor personen onder 18 jaar?
+
Voor kinderen en jongeren tot 18 jaar geldt als basisregel dat de eerste 9 behandelingen fysiotherapie gedekt worden door de basisverzekering, met de mogelijkheid van nog 9 extra behandelingen als de eerste 9 behandelingen nog niet het gewenste resultaat hebben. Mochten er meer behandelingen nodig zijn, dan geldt in principe dat deze niet door de basiszorgverzekering worden gedekt. Voor bepaalde aandoeningen geldt echter dat mogelijk alle behandelingen worden vergoed. (Chronische lijst) Kinderen en jongeren tot 18 jaar zijn automatisch meeverzekerd bij de ouder met de meest uitgebreide aanvullende verzekering. Zij hebben na de maximaal 18 behandelingen uit de basisverzekering, recht op het aantal behandelingen dat in de aanvullende verzekering is geregeld.
8. Heeft de praktijk contracten met mijn zorgverzekeraar?
+
Met alle verzekeraars hebben we plus-contracten afgesloten. Uw behandeling komt dan ook voor vergoeding in aanmerking als u een aanvullende verzekering heeft afgesloten.
9. Wat zijn de kosten van een behandeling?
+
Op de website staan de tarieven van de diverse verrichtingen. Dit zijn de tarieven die worden gehanteerd als de kosten voor eigen rekening zijn. Bijvoorbeeld indien u niet aanvullend verzekerd bent. De tarieven voor gecontracteerde zorg zijn verschillend per zorgverzekeraar, dit is contractueel vastgelegd.
10. Kan ik ook "aan huis" behandeld worden?
+
Ja, dat kan. Indien dit gewenst en/of noodzakelijk geacht wordt door u, als u bijvoorbeeld niet zelfstandig naar onze praktijk kunt komen.
U heeft hier dan wel een verwijzing van de huisarts of specialist voor nodig.
11. Rechtstreeks declareren bij de verzekeraar?
+
De behandelingen die binnen de verzekeringsvoorwaarden vallen, worden direct bij de verzekeraar in rekening gebracht, hier merkt u niets van.
12. Als de behandeling beëindigd is, ontvangt mijn huisarts dan een verslag van de behandeling?
+
Ja, tenzij u aangeeft dit niet te willen.
13. Wanneer wordt mijn klacht / aandoening als een ‘chronische indicatie’ beschouwd en vergoed?
+
De overheid heeft een lijst samengesteld met chronische indicaties. Als u een chronische indicatie heeft en u bent aanvullend verzekerd dan worden de eerste 20 behandelingen vanuit de aanvullende verzekering vergoed of het aantal waarvoor u verzekerd bent indien dit minder is dan 20. Bent u niet aanvullend verzekerd dan moet u de eerste 20 behandelingen zelf betalen. Vanaf de 21ste behandeling vindt vergoeding plaats vanuit de basisverzekering. Een verwijzing van huisarts of specialist is vereist. Alleen wanneer de aandoening die de arts of specialist op de verwijzing aangeeft, voorkomt op de lijst die de overheid heeft samengesteld is er sprake van een chronische indicatie. Ook als u al heel lang klachten hebt, wil dit niet zeggen dat u ook een chronische indicatie heeft.